Życie ze smakiem, czyli co tak naprawdę jemy
Data wydarzenia | 03/10/2025 12:00 |
---|---|
Miasto | Ząbkowice Śląskie |
Miejsce | Ząbkowice Śląskie, Zespół Szkół Zawodowych, ul. Wrocławska 17 |
Panel tematyczny | Ząbkowice Śląskie-Strzelin |
Forma spotkania | wykład |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
Opis | Wykład o tym, co jemy. Krótka opowieść o środkach chemicznych stosowanych w żywności oraz o sposobach jej konserwowania. Czy zdrowa żywność i suplementy diety są dla nas naprawdę zdrowe? Co się dzieje z mlekiem zanim trafi do kartonu i na nasze stoły? Co nas truje? Jak możemy unikać środków chemicznych zawartych w jedzeniu? |
Prowadzący | dr Aleksandra Bielawska-Pohl |
Afiliacje | immunolog, Samodzielne Laboratorium Biologii Komórek Macierzystych i Nowotworowych, IITD PAN |
Liczba miejsc | 100 |
Zapisy od | 01/09/2025 |
Zapisy do | 20/10/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | elawoloszczak@gmail.com |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
Organizator | Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda PAN |
Czas trwania | 60 min. |