Życie ze smakiem, czyli co tak naprawdę jemy
| Data wydarzenia | 07/10/2025 10:55 |
|---|---|
| Miasto | Bolesławiec |
| Miejsce | Bolesławiec, I Liceum Ogólnokształcące, ul. Tyrankiewiczów 11 |
| Sala | Aula |
| Panel tematyczny | Bolesławiec |
| Forma spotkania | wykład |
| Tryb spotkania | stacjonarnie |
| Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
| Opis | Wykład o tym, co jemy. Krótka opowieść o środkach chemicznych stosowanych w żywności oraz o sposobach jej konserwowania. Czy zdrowa żywność i suplementy diety są dla nas naprawdę zdrowe? Co się dzieje z mlekiem zanim trafi do kartonu i na nasze stoły? Co nas truje? Jak możemy unikać środków chemicznych zawartych w jedzeniu? |
| Prowadzący | dr Aleksandra Bielawska-Pohl |
| Afiliacje | immunolog, Samodzielne Laboratorium Biologii Komórek Macierzystych i Nowotworowych, IITD PAN |
| Liczba miejsc | 250 |
| Zapisy od | 08/09/2025 |
| Zapisy do | 01/10/2025 |
| Kontakt w sprawie zapisów | dfn@lo.boleslawiec.pl |
| Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
| Organizator | Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda PAN |
| Czas trwania | 60 min. |
