Życie ze smakiem, czyli co tak naprawdę jemy
Data wydarzenia | 07/10/2025 10:55 |
---|---|
Miasto | Bolesławiec, Bystrzyca Kłodzka, Chocieszów, Domaszków, Duszniki-Zdrój, Dzierżoniów, Gaworzyce, Głogów, Görlitz, Międzylesie, Jaczów, Jelenia Góra, Kamienna Góra, Kamieniec Ząbkowicki, Kłodzko, Kudowa-Zdrój, Legnica, Lubin, Polanica-Zdrój, Polkowice, Strzelin, Szczytna, Świebodzice, Wałbrzych, Ząbkowice Śląskie, Ziębice, Zgorzelec |
Miejsce | Bolesławiec, I Liceum Ogólnokształcące, ul. Tyrankiewiczów 11 |
Sala | Aula |
Panel tematyczny | Bolesławiec |
Forma spotkania | wykład |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
Opis | Wykład o tym, co jemy. Krótka opowieść o środkach chemicznych stosowanych w żywności oraz o sposobach jej konserwowania. Czy zdrowa żywność i suplementy diety są dla nas naprawdę zdrowe? Co się dzieje z mlekiem zanim trafi do kartonu i na nasze stoły? Co nas truje? Jak możemy unikać środków chemicznych zawartych w jedzeniu? |
Prowadzący | dr Aleksandra Bielawska-Pohl |
Afiliacje | immunolog, Samodzielne Laboratorium Biologii Komórek Macierzystych i Nowotworowych, IITD PAN |
Liczba miejsc | 250 |
Zapisy od | 08/09/2025 |
Zapisy do | 01/10/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | dfn@lo.boleslawiec.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
Organizator | Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda PAN |