Życie ze smakiem, czyli co tak naprawdę jemy

Data wydarzenia 07/10/2025 10:55
Miasto Bolesławiec, Bystrzyca Kłodzka, Chocieszów, Domaszków, Duszniki-Zdrój, Dzierżoniów, Gaworzyce, Głogów, Görlitz, Międzylesie, Jaczów, Jelenia Góra, Kamienna Góra, Kamieniec Ząbkowicki, Kłodzko, Kudowa-Zdrój, Legnica, Lubin, Polanica-Zdrój, Polkowice, Strzelin, Szczytna, Świebodzice, Wałbrzych, Ząbkowice Śląskie, Ziębice, Zgorzelec
Miejsce Bolesławiec, I Liceum Ogólnokształcące, ul. Tyrankiewiczów 11
Sala Aula
Panel tematyczny Bolesławiec
Forma spotkania wykład
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli
Opis

Wykład o tym, co jemy. Krótka opowieść o środkach chemicznych stosowanych w żywności oraz o sposobach jej konserwowania. Czy zdrowa żywność i suplementy diety są dla nas naprawdę zdrowe? Co się dzieje z mlekiem zanim trafi do kartonu i na nasze stoły? Co nas truje? Jak możemy unikać środków chemicznych zawartych w jedzeniu?

Prowadzący dr Aleksandra Bielawska-Pohl
Afiliacje immunolog, Samodzielne Laboratorium Biologii Komórek Macierzystych i Nowotworowych, IITD PAN
Liczba miejsc 250
Zapisy od 08/09/2025
Zapisy do 01/10/2025
Kontakt w sprawie zapisów dfn@lo.boleslawiec.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami ♿Tak
Organizator Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda PAN