Zdrowo, smacznie i mlecznie!

Data wydarzenia 18/09/2025 09:00
18/09/2025 11:00
Miasto Array
Miejsce Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Sala bud. CIT
Panel tematyczny Nauki rolnicze
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 0-3
Opis

Mleko i produkty mleczne są ważnym filarem codziennej diety. Szeroki asortyment produktów daje duże możliwości wykorzystania mleka i produktów mlecznych w codziennych posiłkach. Warsztaty mają na celu zaznajomienie dzieci ze zdrowotnymi aspektami spożywania mleka i jego produktów oraz wykorzystanie ich w diecie. Podczas spotkania odbędzie się krótka prelekcja oraz warsztat kulinarny, na którym uczestnicy wykonają dwie propozycje zdrowych drugich śniadań z wykorzystaniem nabiału.

Prowadzący dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr hab. inż. Ewa Raczkowska prof. uczelni, dr Karolina Rak, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr Paweł Serek, dr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr inż. Maciej Bienkiewicz prof. uczelni, mgr Monika Maćków, mgr inż. Joanna Guła, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 20
Zapisy od 12/09/2025
Zapisy do 12/09/2025
Kontakt w sprawie zapisów dominika.mazurkiewicz@upwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
️Uwagi

Warsztat dla grup zorganizowanych.
Przed warsztatem należy poinformować o alergiach pokarmowych, posiłki będą przygotowywane na bazie mleka i produktów mlecznych krowich.
Na warsztacie dziecko może się pobrudzić.