Kuchnia pełna eksperymentów – chemia na talerzu
| Data wydarzenia | 16/09/2025 14:30 |
|---|---|
| Miasto | Wrocław |
| Miejsce | w siedzibie placówki |
| Panel tematyczny | Nauki inżynieryjno-techniczne |
| Forma spotkania | warsztat |
| Tryb spotkania | stacjonarnie |
| Grupa wiekowa | przedszkole |
| Opis | Podczas warsztatów dzieci wcielą się w małych naukowców i odkryją, że kuchnia to prawdziwe laboratorium! W prosty i zabawny sposób poznają podstawowe zjawiska chemiczne – wszystko z użyciem łatwo dostępnych i jadalnych składników. |
| Prowadzący | dr inż. Ewelina Książek, dr Marta Bochniak |
| Afiliacje | Wydział Inżynierii Produkcji, UEW |
| Liczba miejsc | 30 |
| Zapisy od | 10/09/2025 |
| Zapisy do | 11/09/2025 |
| Kontakt w sprawie zapisów | ewelina.ksiazek@ue.wroc.pl |
| Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
| Organizator | Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu |
| Czas trwania | 60 min. |
| ️Uwagi | Zajęcia wyłącznie dla dzieci z Przedszkole Akademia Pana Kleksa we Wrocławiu. |
