Kuchnia pełna eksperymentów – chemia na talerzu
Data wydarzenia | 16/09/2025 14:30 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | w siedzibie placówki |
Panel tematyczny | Nauki inżynieryjno-techniczne |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | przedszkole |
Opis | Podczas warsztatów dzieci wcielą się w małych naukowców i odkryją, że kuchnia to prawdziwe laboratorium! W prosty i zabawny sposób poznają podstawowe zjawiska chemiczne – wszystko z użyciem łatwo dostępnych i jadalnych składników. |
Prowadzący | dr inż. Ewelina Książek, dr Marta Bochniak |
Afiliacje | Wydział Inżynierii Produkcji, UEW |
Liczba miejsc | 30 |
Zapisy od | 10/09/2025 |
Zapisy do | 11/09/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | ewelina.ksiazek@ue.wroc.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu |
Czas trwania | 60 min. |
️Uwagi | Zajęcia wyłącznie dla dzieci z Przedszkole Akademia Pana Kleksa we Wrocławiu. |