Gotowanie w próżni
| Data wydarzenia | 02/10/2025 09:00 02/10/2025 10:30 |
|---|---|
| Miasto | Ziębice |
| Miejsce | Ziębice, Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ziębicach, ul. Wojska Polskiego 3 |
| Panel tematyczny | Ząbkowice Śląskie-Strzelin |
| Forma spotkania | pokaz |
| Tryb spotkania | stacjonarnie |
| Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8 |
| Opis | Gotowanie w próżni, czyli metoda sous vide to innowacyjna technika kulinarna, która polega na gotowaniu surowców spożywczych w zamkniętym próżniowo worku, w ściśle kontrolowanej temperaturze. Przynosi ona ogrom korzyści zarówno dla zdrowia jak i podniebienia. Wyjaśnimy na czym polega metoda sous vide oraz jakie są jej zalety i wady. |
| Prowadzący | mgr Halina Czyż |
| Afiliacje | nauczycielka, Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Hipolita Cegielskiego w Ziębicach |
| Liczba miejsc | 20 |
| Kontakt w sprawie zapisów | Na wydarzenie zapisy nie obowiązują |
| Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
| Organizator | Ziębicka Inicjatywa Obywatelska |
| Czas trwania | 60 min. |
| ️Uwagi | Na wykład z pokazem zapraszamy 2 grupy do 20 osób ze szkoły podstawowej |
