DNA od kuchni
Data wydarzenia | 19/09/2025 10:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 39 |
Sala | bud. CIT, s. 1.30 |
Panel tematyczny | Nauki ścisłe i przyrodnicze |
Forma spotkania | laboratorium |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6 |
Opis | Z czego zbudowane jest nasze jedzenie? Czy znajdziemy w nim kod genetyczny? A może jest możliwe wyizolowanie DNA z jedzenia? Spróbujemy tego dokonać przy użyciu odczynników chemicznych dostępnych w każdej kuchni. |
Prowadzący | dr n. med. Paweł Serek, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, mgr inż. Joanna Guła, mgr inż. Monika Kulczycka, dr hab. inż. Ewa Raczkowska, prof. uczelni, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr Karolina Rak, mgr Monika Maćków, dr inż. Maciej Bienkiewicz, prof. uczelni, dr inż. Marzena Styczyńska |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 18 |
Zapisy od | 01/09/2025 |
Zapisy do | 02/09/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | katarzyna.marcinkiewicz@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Czas trwania | 90 min. |