DNA od kuchni
| Data wydarzenia | 19/09/2025 10:00 |
|---|---|
| Miasto | Wrocław |
| Miejsce | Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 39 |
| Sala | bud. CIT, s. 1.30 |
| Panel tematyczny | Nauki ścisłe i przyrodnicze |
| Forma spotkania | laboratorium |
| Tryb spotkania | stacjonarnie |
| Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6 |
| Opis | Z czego zbudowane jest nasze jedzenie? Czy znajdziemy w nim kod genetyczny? A może jest możliwe wyizolowanie DNA z jedzenia? Spróbujemy tego dokonać przy użyciu odczynników chemicznych dostępnych w każdej kuchni. |
| Prowadzący | dr n. med. Paweł Serek, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, mgr inż. Joanna Guła, mgr inż. Monika Kulczycka, dr hab. inż. Ewa Raczkowska, prof. uczelni, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr Karolina Rak, mgr Monika Maćków, dr inż. Maciej Bienkiewicz, prof. uczelni, dr inż. Marzena Styczyńska |
| Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
| Liczba miejsc | 18 |
| Zapisy od | 01/09/2025 |
| Zapisy do | 02/09/2025 |
| Kontakt w sprawie zapisów | katarzyna.marcinkiewicz@upwr.edu.pl |
| Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
| Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
| Czas trwania | 90 min. |
