Czeko… czeko… czekolada
| Data wydarzenia | 17/09/2025 10:00 |
|---|---|
| Miasto | Wrocław |
| Miejsce | Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 38E |
| Sala | bud. E13, s. 103/104 |
| Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
| Forma spotkania | warsztat |
| Tryb spotkania | stacjonarnie |
| Grupa wiekowa | szkoła ponadpodstawowa |
| Opis | W pierwszej części warsztatów uczniowie poznają podstawowe pojęcia związane z czekoladą jej historię oraz technologię produkcji. W drugiej części uczestnicy będą mogli własnoręcznie poddać czekoladę wybranym zabiegom technologicznym a następnie powstałe produkty ocenić degustacyjnie. |
| Prowadzący | dr inż. Agnieszka Nemś, dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Ewa Zdybel, mgr Szymon Wolny, Paulina Błaszczyk |
| Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
| Liczba miejsc | 20 |
| Zapisy od | 02/09/2025 |
| Zapisy do | 05/09/2025 |
| Kontakt w sprawie zapisów | ktrip@upwr.edu.pl, tel. 71 320 77 68 |
| Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
| Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
| Czas trwania | 60 min. |
