Chrupki i snacki – chrupiące przysmaki
Data wydarzenia | 18/09/2025 10:00 18/09/2025 10:30 18/09/2025 11:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37 |
Sala | s. 149 |
Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa |
Opis | Uczestnicy warsztatów zapoznają się z technologią produkcji ekstrudowanych produktów przekąskowych oraz uczestniczą w procesie technologicznym wytwarzania chrupek kukurydzianych . W trakcie warsztatów uczestnicy wytworzą chrupki i snacki, a następnie poddadzą je degustacji. |
Prowadzący | dr inż. Ewa Zdybel, dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr. inż Wioletta Drożdż, dr hab. inż. Artur Gryszkin prof. uczelni, Urszula Sielczak, mgr Anna Szafrańska |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 30 |
Zapisy od | 02/09/2025 |
Zapisy do | 05/09/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | ktrip@upwr.edu.pl, tel. 71 320 77 68 |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Czas trwania | 60 min. |