Człowiek i pszczoły, aspekty zdrowotne produktów pszczelich

Data wydarzenia 16/09/2025 09:00
Miasto Wrocław
Miejsce Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, pl. Grunwaldzki 45
Sala s. 4W
Panel tematyczny Nauki rolnicze
Forma spotkania wykład
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 0-3, szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli
Opis

Specjalista chorób owadów użytkowych oraz znawca pszczół opowie o prozdrowotnych walorach produktów pszczelich w diecie człowieka.

Prowadzący prof. dr hab. Paweł Chorbiński
Afiliacje Wydział Medycyny Weterynaryjnej, UPWr
Liczba miejsc 120
Zapisy od 01/09/2025
Zapisy do 16/09/2025
Kontakt w sprawie zapisów pawel.chorbinski@upwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami ♿Tak
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Czas trwania 60 min.