Gotowanie w próżni
Data wydarzenia | 02/10/2025 09:00 02/10/2025 10:30 |
---|---|
Miasto | Ziębice |
Miejsce | Ziębice, Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ziębicach, ul. Wojska Polskiego 3 |
Panel tematyczny | Ząbkowice Śląskie-Strzelin |
Forma spotkania | pokaz |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8 |
Opis | Gotowanie w próżni, czyli metoda sous vide to innowacyjna technika kulinarna, która polega na gotowaniu surowców spożywczych w zamkniętym próżniowo worku, w ściśle kontrolowanej temperaturze. Przynosi ona ogrom korzyści zarówno dla zdrowia jak i podniebienia. Wyjaśnimy na czym polega metoda sous vide oraz jakie są jej zalety i wady. |
Prowadzący | mgr Halina Czyż |
Afiliacje | nauczycielka, Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Hipolita Cegielskiego w Ziębicach |
Liczba miejsc | 20 |
Kontakt w sprawie zapisów | Na wydarzenie zapisy nie obowiązują |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Ziębicka Inicjatywa Obywatelska |
Czas trwania | 60 min. |
️Uwagi | Na wykład z pokazem zapraszamy 2 grupy do 20 osób ze szkoły podstawowej |