Gotowanie w próżni

Data wydarzenia 02/10/2025 09:00
02/10/2025 10:30
Miasto Ziębice
Miejsce Ziębice, Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ziębicach, ul. Wojska Polskiego 3
Panel tematyczny Ząbkowice Śląskie-Strzelin
Forma spotkania pokaz
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8
Opis

Gotowanie w próżni, czyli metoda sous vide to innowacyjna technika kulinarna, która polega na gotowaniu surowców spożywczych w zamkniętym próżniowo worku, w ściśle kontrolowanej temperaturze. Przynosi ona ogrom korzyści zarówno dla zdrowia jak i podniebienia. Wyjaśnimy na czym polega metoda sous vide oraz jakie są jej zalety i wady.

Prowadzący mgr Halina Czyż
Afiliacje nauczycielka, Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Hipolita Cegielskiego w Ziębicach
Liczba miejsc 20
Kontakt w sprawie zapisów Na wydarzenie zapisy nie obowiązują
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Ziębicka Inicjatywa Obywatelska
Czas trwania 60 min.
️Uwagi

Na wykład z pokazem zapraszamy 2 grupy do 20 osób ze szkoły podstawowej