Czy mąka lub cukier mogą być niebezpieczne w kuchni? O wybuchowości pyłów spożywczych
| Data wydarzenia | 17/09/2025 10:00 17/09/2025 11:00 17/09/2025 12:00 |
|---|---|
| Miasto | Wrocław |
| Miejsce | Wrocław, Politechnika Wrocławska, bud. A-4, ul. Smoluchowskiego 21 |
| Sala | Hala Maszyn |
| Panel tematyczny | Nauki inżynieryjno-techniczne |
| Forma spotkania | pokaz |
| Tryb spotkania | stacjonarnie |
| Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 0-3, szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
| Opis | W ramach pokazu zaprezentowane zostaną właściwości wybuchowe pyłów różnego rodzaju produktów spożywczych (m. in. mąki, cukru pudru itp.). Pokaz zostanie opatrzony krótkim komentarzem dotyczącym zagadnień związanych z parametrami pożarowo-wybuchowymi różnego rodzaju materiałów. |
| Prowadzący | dr inż, Krzysztof Mościcki, inż. Piotr Bojarski |
| Afiliacje | Wydział Mechaniczno-Energetyczny, PWr |
| Liczba miejsc | 10 |
| Zapisy od | 02/09/2025 |
| Zapisy do | 05/09/2025 |
| Kontakt w sprawie zapisów | krzysztof.moscicki@pwr.edu.pl |
| Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
| Organizator | Politechnika Wrocławska, Wydział Mechaniczno-Energetyczny (W9) |
| Czas trwania | 30 min. |
