Mikroświat na talerzu – odkrywamy jedzenie pod mikroskopem
Data wydarzenia | 15/09/2025 10:00 16/09/2025 10:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37 |
Sala | s. 130 |
Panel tematyczny | Nauki rolnicze |
Forma spotkania | laboratorium |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 0-3 |
Opis | Na tych warsztatach dzieci wcielą się w rolę małych naukowców i odkrywców, badając pod mikroskopem to, co jedzą na co dzień🔬! Dzieci nie tylko zobaczą świat jedzenia z nowej perspektywy, ale także dowiedzą się ciekawostek o składnikach odżywczych i procesach zachodzących w żywności! 🍽️🔍 |
Prowadzący | dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr hab. inż. Ewa Raczkowska prof. uczelni, dr Paweł Serek, dr inż. Maciej Bienkiewicz prof. uczelni, dr inż. Michaela Godyla- Jabłoński, mgr Monika Maćków, dr Karolina Rak, mgr inż. Joanna Guła, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, dr inż. Marzena Styczyńska, mgr inż. Monika Kulczycka |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 24 |
Zapisy od | 01/09/2025 |
Zapisy do | 02/09/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | jagoda.ambrozik-haba@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
️Uwagi | Warsztaty tylko dla grup zorganizowanych. |