Kuchnia Małego Naukowca

Data wydarzenia 17/09/2025 10:00
17/09/2025 11:30
Miasto Wrocław
Miejsce Wrocław, Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 39
Sala s. 1.30
Panel tematyczny Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Forma spotkania laboratorium
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa przedszkole
Opis

Zapraszamy przedszkolaki na niezwykłe warsztaty, podczas których połączymy świat nauki i gotowania! Podczas warsztatów dzieci będą miały okazję samodzielnie wykonać proste eksperymenty chemiczne, które będą przepełnione kolorami i zaskakującymi efektami. Ale to nie wszystko! W drugiej części zajęć mali kucharze przygotują własne mleczne przekąski. To połączenie nauki i smaku, które pobudza ciekawość, rozwija zmysły i daje mnóstwo frajdy. Będzie kolorowo, pysznie i bardzo aktywnie!

Prowadzący mgr inż. Joanna Guła, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, mgr inż. Monika Kulczycka, dr hab. inż. Ewa Raczkowska, prof. uczelni, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr n. med. Paweł Serek, dr Karolina Rak, mgr Monika Maćków, dr inż. Maciej Bienkiewicz, prof. uczelni, dr inż. Marzena Styczyńska
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 15
Zapisy od 01/09/2025
Zapisy do 02/09/2025
Kontakt w sprawie zapisów joanna.gula@upwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Czas trwania 60 min.
️Uwagi

Warsztaty przeznaczone wyłącznie dla grupy zorganizowanej.
Alergie i nietolerancje pokarmowe uczestników należy zgłosić przed warsztatami.
Podczas spotkania uczestnicy mogą zabrudzić odzież.