Przygoda z talerzem pełnym zdrowia
Data wydarzenia | 17/09/2025 09:00 17/09/2025 11:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | w siedzibie placówki |
Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | przedszkole, szkoła podstawowa kl. 0-3 |
Opis | Zapraszamy dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym (klasy 1-2) na warsztaty edukacyjne o tematyce zdrowego żywienia i zasad komponowania posiłków zgodnie z Talerzem zdrowego żywienia. Na warsztatach dzieci: Każde dziecko wcieli się w rolę małego kucharza, przygotowując zdrowe przekąski z dostępnych produktów. Uczestnicy warsztatów nauczą się, jak komponować pełnowartościowe posiłki, jakie grupy produktów są niezbędne oraz dlaczego warto wybierać warzywa, owoce, pełnoziarniste produkty zbożowe czy zdrowe źródła białka. Przez wspólną zabawę dzieci będą ćwiczyć swoją kreatywność i nauczą się podejmować świadome wybory żywieniowe. |
Prowadzący | dr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, mgr inż. Joanna Guła, dr inż. Maciej Bienkiewicz, prof. uczelni, mgr Monika Maćków, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Ewa Raczkowska, prof. uczelni, dr Karolina Rak, dr Paweł Serek |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 15 |
Zapisy od | 10/09/2025 |
Zapisy do | 11/09/2025 |
Kontakt w sprawie zapisów | michaela.godyla@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
️Uwagi | Alergie pokarmowe uczestników należy zgłosić przed warsztatem. |