Prowadzący: dr inż. Robert Gajda, dr inż. Ewa Raczkowska, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Maciej Bienkiewicz, dr Karolina Rak, mgr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, mgr Monika Maćków
Afiliacja: technolog żywności, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Dziedzina wydarzenia: Nauki rolnicze
Organizator: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Miasto: Wrocław
Data wydarzenia: 19/09/2022 11:00,
Sala: s. 013
Zapisy od: 01/09/2022
Zapisy do: 10/09/2022
Zapisy telefoniczne / mailowe: tel. 507 120 428
Forma prezentacji: wykład
Zajęcia w formie: stacjonarnie, 2,5 h
Grupa wiekowa: dorośli
Liczba miejsc na sali: 50
Dostępność dla niepełnosprawnych: Tak
Uniwersytet w szkole: Nie

wykład skierowany do seniorów

Wykład na temat: „Zalecenia żywieniowe dla osób starszych” prezentujący aktualne dane dotyczące niedoborów żywieniowych, ich przyczyn i skutków zdrowotnych oraz aktualnych zaleceń żywieniowych i norm żywienia w profilaktyce zdrowia osób starszych.