Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Orkusz, prof. UEW
Afiliacja: technolog żywności, UEW
Współprowadzący: mgr Krystiana Ulbina
Dziedzina wydarzenia: Bystrzyca Kłodzka
Organizator: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Miejsce: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bystrzycy Kłodzkiej, ul. Sempołowskiej 13
Miasto: Bystrzyca Kłodzka
Data wydarzenia: 07/10/2021 11:00,
Zapisy od: 01/09/2021
Zapisy d: 15/09/2021
Zapisy telefoniczne / mailowe: tel. 668 192 067
Forma prezentacji: wykład, dyskusja
Zajęcia w formie: online
Grupa wiekowa: Szkoła podstawowa, kl. 4-6, Szkoła podstawowa, kl. 7-8, Szkoła ponadpodstawowa
Liczba miejsc na sali: 30
Dostępność dla niepełnosprawnych: Tak
Uniwesytet w szkole: Nie

W trakcie wykładu przedstawione zostaną nowe technologie, m.in.: roboty pomagające w codziennym życiu, ubrania zmieniające kształty i kolory pod wpływem różnej temperatury ciała, produkty bazujące na jadalnych owadach, tatuaże informujące o stanie zdrowia człowieka.