Prowadzący: dr inż. Ewa Zdybel
Afiliacja: technolog żywności, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Współprowadzący: Ewa Tomaszewska-Ciosk, Anna Szafrańska, Wioletta Drożdż
Dziedzina wydarzenia: Nauki inżynieryjno-techniczne
Organizator: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Miasto: Wrocław
Data wydarzenia: 20/09/2022 10:00, 20/09/2022 11:00, 20/09/2022 12:00, 20/09/2022 13:00,
Sala: s. 127
Zapisy od: 01/09/2022
Zapisy do: 02/09/2022
Zapisy telefoniczne / mailowe: tel. 71 320 77 27
Forma prezentacji: pokaz, wykład
Zajęcia w formie: stacjonarnie, 60 min.
Grupa wiekowa: szkoła podstawowa kl. 0-3, szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8
Liczba miejsc na sali: 25
Dostępność dla niepełnosprawnych: Nie
Uniwersytet w szkole: Nie

Na pokazie będzie możliwość spożywania produktów zawierających gluten, wymagana jest zgoda rodziców na pracę w laboratorium i poczęstunek.

Uczestnicy pokazu zapoznają się z technologią produkcji ekstrudowanych produktów przekąskowych. W trakcie pokazu słuchacze będą mogli obserwować na żywo wszystkie etapy produkcji chrupek kukurydzianych i snacków. Przewidziana jest również degustacja wytworzonych w trakcie pokazu przekąsek.