english version English

Dolnośląski Festiwal Nauki Dolnośląski Festiwal Nauki

Festiwal wspierają finansowo:

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Gmina Wrocław

Urząd marszałkowski Województwa Dolnośląskiego

Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA

Program imprez XX DFN

Przypominamy: Biuro Dolnoślą…skiego Festiwalu Nauki nie prowadzi zapisów na imprezy!

kategoria tematyczna:         Tajemnice żywności

Liczba odnalezionych imprez:   36
Stare odmiany jabłoni wystawa
dr hab. Maria Licznar-Małańczuk, mgr inż. Iwona Sygutowska, dr hab. Ireneusz Sosna, prof. nadzw. (Wydział Przyrodniczo Technologiczny, UPWr)
2017-09-22: 09:00 - 15:00
wiek uczestników: bez ograniczeń
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Centrum Dydaktyczno-Naukowe, pl. Grunwaldzki 24 A, hol
liczba uczestników: 120
więcej
Tajemnice zmysłu smaku warsztat
mgr inż. Dominika Mazurek (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
mgr Karolina Rak
2017-09-22: 09:00 - 11:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 130
liczba uczestników: 16
!!! ZAPISY !!!
więcej
Co kryją żelki? warsztat
mgr inż. Dominika Mazurek (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
mgr Karolina Rak
2017-09-22: 09:00 - 11:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 146
liczba uczestników: 16
!!! ZAPISY !!!
więcej
Piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej warsztat
dr inż. Ewa Piotrowska (adiunkt, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
mgr Marzena Kowalcze-Łupicka
2017-09-22: 10:00 - 11:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 148
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Chrupki i snaki - chrupiące przysmaki pokaz
dr inż. Wioletta Drożdż (technolog żywności, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
dr inż. Ewa Zdybel, dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Artur Gryszkin, mgr inż. Dominika Solińska
2017-09-22: 10:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 132
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Wiem co jem! wykład
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik, dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-22: 11:45 - 12:45
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, lab. IV i bud. E, s. 201
liczba uczestników: 30
!!! ZAPISY !!!
więcej
Dobra woda zdrowia doda, czyli sprawdź, co pijesz laboratorium
dr inż. Ewa Walaszczyk (nauczyciel akademicki, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Katarzyna Górska, dr inż. Małgorzata Janczar-Smuga
2017-09-22: 12:00 - 13:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, s. 405 H
liczba uczestników: 20
!!! ZAPISY !!!
więcej
Kuchnia bez granic - nowa twarz popularnych warzyw i warzywa mało znane wykład
dr inż. Danuta Figurska-Ciura (adiunkt, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 09:00 - 11:00
2017-09-25: 11:00 - 13:00
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 146
liczba uczestników: 16
!!! ZAPISY !!!
więcej
Nowe zasady żywienia wykład
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik (asystent, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Agnieszka Orkusz, dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-25: 10:00 - 10:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 103
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Kuchnia molekularna - szaleństwo gotowania wykład
dr inż. Marcelina Mazur, dr inż. Anna Żołnierczyk (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 10:00 - 11:00
wiek uczestników: gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 012
liczba uczestników: 200
!!! ZAPISY !!!
więcej
Soki owocowe w żywieniu człowieka wykład
dr inż. Mirosława Teleszko (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik, dr inż. Agnieszka Orkusz
2017-09-25: 10:15 - 11:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 101E
liczba uczestników: 60
!!! ZAPISY !!!
więcej
Dieta wpływająca na kreatywne myślenie wykład
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik (asystent, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Agnieszka Orkusz, , dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-25: 11:00 - 11:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 103
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Enzymy na talerzu warsztat
dr inż. Ludwika Tomaszewska-Hetman (asystent, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 11:00 - 12:00
2017-09-25: 12:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 003
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Mleko - przyjaciel Twoich kości warsztat
dr inż. Karolina Łoźna, dr inż. Marzena Styczyńska (adiunkt, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 11:00 - 12:00
2017-09-25: 12:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 130
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Super owoc - jabłkowa fiesta warsztat
dr inż. Ewa Raczkowska, dr inż. Maciej Bienkiewicz (asystent, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 11:00 - 12:00
2017-09-25: 12:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 147
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Chrupkie przekąski mogą być zdrowe wykład
prof. dr hab. Anna Pęksa (technolog żywności, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 012
liczba uczestników: 200
więcej
Mikroorganizmy - nasi przyjaciele warsztat
dr inż. Piotr Juszczyk (adiunkt, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr)
2017-09-25: 11:00 - 12:00
2017-09-25: 12:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, s. 130
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Narządy zmysłów - sprzymierzeńcy czy wrogowie? wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik, dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-25: 11:30 - 12:15
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 104
liczba uczestników: 30
!!! ZAPISY !!!
więcej
Znaczenie wody w żywieniu człowieka wykład
dr inż. Ewa Walaszczyk, dr inż. Elżbieta Gąsiorek (nauczyciele akademiccy, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2017-09-25: 12:00 - 12:45
wiek uczestników: bez ograniczeń
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 101 E
liczba uczestników: 55
!!! ZAPISY !!!
więcej
Dlaczego warto jeść ryby? wykład , pokaz
dr inż. Ewa Biazik (nauczyciel akademicki, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
prof. dr hab. Tomasz Lesiów
2017-09-26: 09:00 - 10:15
wiek uczestników: bez ograniczeń
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 101
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Eksperymenty z żywnością pokaz , laboratorium
mgr Agnieszka Piekara (chemik, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Magdalena Kopacz, inż. Monika Langier, Justyna Pyżanowska
2017-09-26: 10:00 - 10:45
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, s. 416
liczba uczestników: 25
!!! ZAPISY !!!
więcej
Czy na pewno wiesz jak bezpiecznie przechowywać mięso? wykład
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik (asystent, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Agnieszka Orkusz, dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-26: 10:00 - 10:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s.103
liczba uczestników: 20
!!! ZAPISY !!!
więcej
Chmiel - roślina znana widziana na nowo wykład
dr n. med. Beata Nowak (Wydział Lekarski, UMW)
dr n. med. Agnieszka Matuszewska
2017-09-26: 10:00
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, ul. Mikulicza-Radeckiego 2, s. wykładowa
!!! ZAPISY !!!
więcej
Bieg po zdrowie pokaz
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik, dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-26: 10:15 - 10:45
wiek uczestników: gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 102
liczba uczestników: 30
!!! ZAPISY !!!
więcej
Kuchnia Wrocławia i Dolnego Śląska wykład , pokaz
dr inż. Ewa Biazik (nauczyciel akademicki, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
prof. dr hab. Tomasz Lesiów
2017-09-26: 10:30 - 12:00
wiek uczestników: bez ograniczeń
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 101
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Tajemniczy świat barwników roślinnych wykład
dr inż. Mirosława Teleszko (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik, dr inż. Agnieszka Orkusz
2017-09-26: 10:45 - 12:15
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, s. IV
liczba uczestników: 30
!!! ZAPISY !!!
więcej
Gęsi - fakty i mity wykład
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik (asystent, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Agnieszka Orkusz, dr inż. Gabriela Haraf
2017-09-26: 11:00 - 11:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 103
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Seminarium Chwastożercy Slow Food - tradycyjne warzywa nieuprawne (dzikie rośliny jadalne), jako produkty zbieractwa i element tradycji kulinarnej warsztat , wykład
Anna Rumińska (architekt, antropolog kultury, Polskie Towarzystwo Ludoznawcze)
2017-09-26: 16:30 - 18:00
wiek uczestników: doroś›li
Wrocław : Biblioteka Uniwersytecka, ul. Joliot-Curie 12, Biblioteka im. J. Czekanowskiego Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego
liczba uczestników: 20
!!! ZAPISY !!!
więcej
Tajemnicze owoce z naszych ogrodów wykład
dr inż. Mirosława Teleszko (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik, dr inż. Agnieszka Orkusz
2017-09-27: 10:00 - 11:15
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 102
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Mleko - pić czy nie pić? Oto jest pytanie wykład
dr inż. Gabriela Haraf (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Małgorzata Janczar-Smuga
2017-09-27: 10:00 - 11:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 103
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Na tropie jedzenia, czyli odkrywamy tajemnice produktów spożywczych laboratorium
mgr Joanna Górka-Dynysiewicz (Katedra i Zakład Biochemii Farmaceutycznej, UMW)
dr Ewa Żurawska-Płaksej, dr Bogusława Konopska, mgr Katarzyna Juszczyńska, dr Ewa Grzebyk,dr hab. Jolanta Zuwała-Jagiełło
2017-09-27: 10:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, Budynek 2, ul. Borowska 211 A, Katedra i Zakład Biochemii Farmaceutycznej
liczba uczestników: 25
!!! ZAPISY !!!
więcej
Co kryje się w barwach owoców i warzyw? - czyli jak rośliny wpływają na nasze zdrowie wykład , dyskusja
dr Remigiusz Olędzki, (adiunkt, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2017-09-27: 10:00 - 10:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. P, s. 3P
liczba uczestników: 170
!!! ZAPISY !!!
więcej
Tajemnicza aktywność produktów spożywczych wykład , dyskusja
dr Remigiusz Olędzki, (adiunkt, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik
2017-09-27: 11:00 - 11:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. P, s. 3P
liczba uczestników: 170
!!! ZAPISY !!!
więcej
Czy produkty roślinne i zwierzęce mogą być dla nas aktywne? pokaz , laboratorium , dyskusja
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik (asystent, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr Remigiusz Olędzki, dr inż. Mirosława Teleszko
2017-09-27: 12:00 - 12:45
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, s. IV H
liczba uczestników: 20
!!! ZAPISY !!!
więcej
Skażenia żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka wykład
dr inż. Gabriela Haraf (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr inż. Monika Wereńska-Sudnik
2017-09-27: 13:00 - 14:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s. 103
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej
Domowe laboratorium - kuchnia chemika wykład , warsztat
mgr Marta Kołodziej (chemik, doktorant, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
mgr Katarzyna Szczurko
2017-09-27: 14:00 - 15:00
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, s.102
liczba uczestników: 50
!!! ZAPISY !!!
więcej

DRUKUJ drukuj

Bądź poinformowany

subskrybuj biuletyn

Jeżeli chcesz otrzymywać nasz Biuletyn dodaj swój adres do listy wysyłkowej (wykorzystaj poniższy formularz). Aby zrezygnować z subskrybcji Biuletynu wykorzystaj powyższy formularz (zaznacz opcję usuń adres).

Member of European Science Events Association       *

Znajdź nas: