english version English

Dolnośląski Festiwal Nauki Dolnośląski Festiwal Nauki

Festiwal wspierają finansowo:

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego

Urząd marszałkowski Województwa Dolnośląskiego

Gmina Wrocław

Fundacja Polska Miedź

KGHM

TAURON Dystrybucja Spółka Akcyjna

Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA

Program imprez

kategoria tematyczna:         Tajemnice żywności

Liczba odnalezionych imprez:   36
Skrobia i zegar jodowy laboratorium
dr inż. Agnieszka Ryznar-Luty (biotechnolog, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Gabriela Haraf
2013-09-20: 09:00 - 10:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, laboratorium 4H
liczba miejsc: 25    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Narządy zmysłów - sprzymierzeńcy czy wrogowie? wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-20: 10:00 - 11:30
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 101
liczba uczestników: 25
!!! ZAPISY !!!
więcej
Kuchenne przygody młodego naukowca warsztat
mgr Ewa Żurawska-Płaksej (Wydział Farmaceutyczny z O. Analityki Medycznej, UMW)
mgr Ewa Grzebyk, dr hab. Agnieszka Piwowar, dr Bogusława Konopska, mgr Katarzyna Juszczyńska, mgr Izabela Kokot
2013-09-20: 10:00
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, Katedra i Zakład Biochemii Farmaceutycznej, ul. Borowska 211a, sala B002
liczba uczestników: 20    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Badamy kurze jajo laboratorium
dr inż. Gabriela Haraf (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr inż. Agnieszka Ryznar-Luty
2013-09-20: 12:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, laboratorium 4H
liczba miejsc: 25    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Nowe trendy w żywieniu osób z cukrzycą wykład , pokaz
mgr Alicja Nowak (słuchaczka UTW)
2013-09-21: 11:15 - 12:15
wiek uczestników: bez ograniczeń
Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, Instytut Pedagogiki, ul. Dawida 1, aula UTW, sala 8
liczba miejsc: 100    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Od ziarenka do bochenka laboratorium
mgr Agnieszka Piekara (chemik, Wydział inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
dr hab. inż. Katarzyna Szołtysek, prof. UE
2013-09-23: 08:30 - 09:45
2013-09-23: 10:00 - 11:15
2013-09-25: 08:30 - 09:45
2013-09-25: 10:15 - 11:30
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, sala 11
liczba miejsc: 12    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Jak chronić mięso i jego przetwory przed utlenianiem? wykład
mgr inż. Monika Wereńska (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-23: 09:00 - 10:00
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 103
liczba miejsc: 50    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Wiem, czego nie jem! wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-23: 10:00 - 11:30
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 101
liczba uczestników: 30
!!! ZAPISY !!!
więcej
GMO - strach przed nieznanym czy świetlana przyszłość? wykład
mgr inż. Ewa Jawień (doktorant, Wydział Chemiczny, PWr)
2013-09-23: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Politechnika Wrocławska, bud. C-13, Wybrzeże Wyspiańskiego 23-25, sala 3.11
liczba miejsc: 110    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Zdrowie na talerzu! wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-23: 12:00 - 13:30
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 101
liczba uczestników: 25
!!! ZAPISY !!!
więcej
Dwugłos (lub trójgłos) o GMO wykład
prof. dr hab. Tadeusz Dobosz (biolog, genetyk sądowy, Wydział Lekarski, UMW)
2013-09-23: 12:15 - 13:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, Katedra i Zakład Mikrobiologii, ul. Chałubińskiego 4, sala wykładowa
liczba uczestników: 200    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Chemiczne rebusy pokaz , wykład
dr hab. inż. Joanna Cabaj (chemik, Wydział Chemiczny, PWr)
dr inż. Agnieszka Świst
2013-09-23: 13:00 - 14:00
wiek uczestników: bez ograniczeń
Wrocław : Politechnika Wrocławska, bud. A-2, ul. Łukasiewicza 2, sala 310
liczba miejsc: 230    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Fitosterole - prozdrowotne składniki pożywienia wykład
dr Maria Drzewicka (farmaceuta, Wydział Farmaceutyczny, UMW)
2013-09-23: 15:00 - 16:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, Collegium Anatomicum, ul. Chałubińskiego 6a, bud. D5, sala wykładowa
liczba uczestników: 200    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Nanotechnologia a żywność wykład
mgr Agnieszka Piekara (chemik, Fundacja Wspierania Nanonauk i Nanotechnologii NANONET)
2013-09-24: 08:45 - 09:30
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 1
liczba miejsc: 150    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Chrupki i snaki - chrupiące przysmaki pokaz
dr inż. Wioletta Drożdż (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Ewa Zdybel, dr inż. Artur Gryszki, dr inż. Małgorzata Kapelko
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 132
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Spadkobiercy królowej Bony warsztat
mgr inż. Ewa Bator, mgr inż. Maciej Bienkiewicz (doktoranci, UPW)
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 146
liczba uczestników: 12    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Czy z każdej mąki będzie chleb? wykład
dr inż. Radosław Spychaj (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
dr inż. Mirosław Żmijewski
2013-09-24: 09:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 252
liczba uczestników: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Hamburgery, czipsy, słodkie napoje, czyli co dzieciaki lubią najbardziej warsztat
mgr inż. Anna Broniecka (doktorantka, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
dr inż. Ewa Piotrowska, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 130
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Kiedy jajo jest świeże? warsztat
dr inż. Małgorzata Korzeniowska (technolog żywności, UPW)
dr inż. Anna Salejda
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Czy żelki zawsze smakują tak samo? warsztat
dr inż. Małgorzata Korzeniowska (technolog żywności, UPW)
dr inż. Anna Salejda
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Od biodiesla do cukierków laboratorium
dr hab. inż. Anita Rywińska (biotechnolog, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
mgr inż. Magdalena Rakicka
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41
liczba uczestników: 12    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Warzywa i owoce - czyli źródło nie tylko witamin? warsztat
dr inż. Piotr Juszczyk (biotechnolog, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41
liczba uczestników: 12    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Pij mleko, będziesz wielki! laboratorium
mgr inż. Marzena Styczyńska, dr inż. Karolina Łoźna (Wydział Nauk o Żywności, UPW)
2013-09-24: 09:00 - 10:00
2013-09-24: 10:00 - 11:00
2013-09-24: 11:00 - 12:00
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Na przykładzie królika - jak się je i co z tego wynika, czyli królik pokazuje co brzuszkowi smakuje! wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-24: 10:00 - 11:30
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 102E
liczba uczestników: 30    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Żywność ekstrudowana odpowiedzią na oczekiwania współczesnego konsumenta wykład
dr hab. inż. Anna Pęksa, prof. nadzw. (technolog żywności i żywienia człowieka, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
2013-09-24: 10:00
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 013
liczba uczestników: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
W poszukiwaniu witaminy C warsztat
dr Anna Demczuk (adiunkt, Wydział Przyrodniczo-Technologiczny, UPW)
dr hab. Edward Grzyś
2013-09-24: 10:00 - 10:45
2013-09-24: 11:00 - 11:45
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Katedra Żywienia Roślin, ul. Grunwaldzka 53, sala 506
liczba uczestników: 15
!!! ZAPISY !!!
więcej
Piwo, pochodzenie i wpływ na zdrowie wykład , laboratorium , pokaz
dr inż. Łukasz Szwed (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
2013-09-24: 11:30
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 013
liczba miejsc: 16    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Kochamy McDonald'a! Ale czy z wzajemnością? wykład
dr inż. Marta Zalewska (biotechnolog-chemiczny, PWr; diagnosta laboratoryjny-farmaceutyczny, UMW)
mgr Katarzyna Kowalska
2013-09-24: 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, budynek Nowej Farmacji, ul. Borowska 211a
liczba uczestników: 35    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Czy najwięcej witaminy ma owoc cytryny? wykład , laboratorium , dyskusja
mgr inż. Mirosława Teleszko (technolog żywności, UPW)
2013-09-25: 09:00 - 10:00
2013-09-25: 10:00 - 11:00
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 229
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Napoje energetyczne - placebo XXI wieku? wykład
dr inż. Marta Zalewska (biotechnolog-chemiczny, PWr; diagnosta laboratoryjny-farmaceutyczny, UMW)
Patrycja Jaworska, SKN przy Katedrze Biomedycznych Analiz Środowiskowych
2013-09-25: 09:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, budynek Nowej Farmacji, ul. Borowska 211a
liczba uczestników: 35    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Żywność funkcjonalna bez tajemnic wykład
dr Remigiusz Olędzki (Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-25: 10:00 - 11:00
wiek uczestników: gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 1
liczba uczestników: 120    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Suplementy diety stosowane w profilaktyce cukrzycy typu 2 wykład
dr Katarzyna Zabłocka-Słowińska (Wydział Farmaceutyczny z O. Analityki Medycznej, UMW)
2013-09-25: 10:00 - 11:00
wiek uczestników: doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, Collegium Anatomicum, ul. Chałubińskiego 6a, bud. D5, sala wykładowa
liczba miejsc: 220    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej
Czy wiesz jak jesz? wykład , warsztat , laboratorium
dr inż. Agnieszka Orkusz (technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-25: 10:30 - 12:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 101
liczba uczestników: 25
!!! ZAPISY !!!
więcej
Czy z każdej mąki będzie chleb? pokaz
dr inż. Mirosław Żmijewski (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności, UPW)
dr inż. Radosław Spychaj
2013-09-25: 10:30 - 11:30
2013-09-25: 11:30 - 12:30
2013-09-25: 12:30 - 13:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 252
liczba uczestników: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej
Rola diety w płodności i prewencji niepłodności wykład
dr Joanna Pieczyńska (Nauczyciel akademicki, Wydział Farmaceutycznego z Oddziałem Analityki Medycznej, UMW)
2013-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Medyczny, Collegium Anatomicum, ul. Chałubińskiego 6a, bud. D5, sala wykładowa
liczba uczestników: 120
więcej
Zastosowanie nanotechnologii w opakowaniach i zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności wykład
mgr Agnieszka Piekara (chemik, Wydział inżynieryjno-Ekonomiczny, UE)
2013-09-25: 12:00 - 12:45
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala E2
   sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

DRUKUJ drukuj

Aplikacja na iOS'a
Aplikacja - program imprez (urządzenia z systemem iOS).
Aplikację przygotowali studenci z Koła Naukowego iLabs przy Politechnice Wrocławskiej.

Aplikację przygotowali studenci z Koła Naukowego iLabs przy Politechnice Wrocławskiej.

Aplikacja na Android'a
Aplikacja - program imprez (urządzenia z systemem Android).
Aplikację przygotowała firma nomtek.

Aplikację przygotowała firma Nomtek.

Bądź poinformowany

subskrybuj biuletyn

Jeżeli chcesz otrzymywać nasz Biuletyn dodaj swój adres do listy wysyłkowej (wykorzystaj poniższy formularz). Aby zrezygnować z subskrybcji Biuletynu wykorzystaj powyższy formularz (zaznacz opcję usuń adres).

Member of European Science Events Association       PLACES project        *

Znajdź nas: