Discovery

 

english version english
Program imprez

kategoria tematyczna:         Tajemnice żywności

Liczba odnalezionych imprez:       22

blok tematyczny:       MEDYCYNA I ZDROWIE

Antyoksydanty - źródło zdrowia i urody wykład , dyskusja
dr Remigiusz Olędzki (Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-21: 10:00 - 11:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 104
ilość miejsc: 30    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Zafałszowania żywności wykład , pokaz , dyskusja
mgr inż. Tomasz Podeszwa (Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-21: 11:00 - 12:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 102
!!! ZAPISY !!!
więcej

Od ziarenka do bochenka warsztat
mgr Agnieszka Piekara (chemik, UE)
prof. dr hab. inż. Katarzyna Szołtysek
2012-09-24: 08:00 - 09:30
2012-09-24: 09:30 - 11:00
2012-09-24: 11:00 - 12:30
wiek uczestników: przedszkole szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. H, sala 11
ilość miejsc: 12    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Zasady racjonalnego żywienia osób starszych wykład , pokaz
mgr Alicja Nowak (słuchaczka Uniwersytetu Trzeciego Wieku UWr)
2012-09-24: 10:00 - 10:45
wiek uczestników: doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, Instytut Pedagogiki, ul. Dawida 1, aula UTW, sala 8
ilość miejsc: 100    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Czy beta-karoten jest tylko w marchewce? wykład
mgr inż. Ludmiła Bogacz-Radomska (biotechnologia żywności, technolog żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-24: 10:00 - 10:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 1
ilość miejsc: 50    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

Wiem jak jem! wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technologia żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-24: 10:30 - 12:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 102
!!! ZAPISY !!!
więcej

Dlaczego warto czytać informacje na opakowaniach produktów żywnościowych? wykład
mgr inż. Katarzyna Górska (technolog żywności, Katedra Biotechnologii Żywności UE)
prof. dr hab. inż. Jerzy Jan Pietkiewicz
2012-09-24: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 1
ilość miejsc: 100    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

Dzik nie jest taki zły... wykład , laboratorium
mgr inż. Justyna Górecka (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności UPW)
2012-09-25: 09:00 - 10:30
2012-09-25: 10:45 - 12:15
2012-09-25: 12:30 - 14:00
2012-09-26: 09:00 - 10:30
2012-09-26: 10:45 - 12:15
2012-09-26: 12:30 - 14:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, laboratorium 227
ilość miejsc: 16    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Budujemy piramidę - racjonalne żywienie małego człowieka pokaz
dr inż. Ewa Piotrowska (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności UPW)
mgr inż. Anna Markiewicz, mgr inż. Joanna Bartnik, mgr inż. Ewa Bator, dr inż. Danuta Figurska-Ciura
2012-09-25: 09:00 - 13:00
2012-09-26: 09:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 012
ilość miejsc: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Chrupki i snaki - chrupiące przysmaki pokaz
dr inż. Wioletta Drożdż (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności UPW)
dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Ewa Zdybel, dr inż. Artur Gryszkin
2012-09-25: 09:00 - 13:00
2012-09-26: 09:00 - 13:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 132
ilość miejsc: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Kolorowa chemia pokaz
dr inż. Anna Żołnierczyk (biotechnolog, chemik, Wydział Nauk o Żywności UPW)
mgr inż. Monika Dorynek, mgr inż. Bartłomiej Potaniec, mgr inż. Monika Stompor, mgr Paweł Zieliński
2012-09-25: 09:00 - 09:45
2012-09-25: 10:00 - 10:45
2012-09-25: 11:00 - 11:45
2012-09-25: 12:00 - 12:45
2012-09-26: 09:00 - 09:45
2012-09-26: 10:00 - 10:45
2012-09-26: 11:00 - 11:45
2012-09-26: 12:00 - 12:45
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Gmach Główny, ul. Norwida 25, sala 206 i 208
ilość miejsc: 25    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Jedzenie na myślenie wykład
dr inż. Joanna Harasym (biotechnolog, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-25: 09:00 - 10:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 2
ilość miejsc: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

Przez żołądek do zdrowia! wykład , warsztat
dr inż. Agnieszka Orkusz (technologia żywności, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-25: 10:00 - 11:30
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 102
!!! ZAPISY !!!
więcej

Czy komputer może zmierzyć gałeczkę skrobiową? pokaz
dr inż. Tomasz Boruczkowski (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności UPW)
dr inż. Hanna Boruczkowska
2012-09-25: 10:00 - 14:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 129
ilość miejsc: 25    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Chemia i fizyka w garnku - jak procesy kulinarne wpływają na jakość żywności? wykład
dr inż. Danuta Figurska-Ciura (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności UPW)
dr inż. Ewa Piotrowska
2012-09-25: 10:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 012
ilość miejsc: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Słodzić z głową wykład
dr inż. Joanna Harasym (biotechnolog, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-25: 10:00 - 11:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 2
ilość miejsc: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

Czy wiesz, co jesz, czyli o kwasach dodawanych do żywności wykład , wystawa
mgr inż. Katarzyna Górska (technolog żywności, Katedra Biotechnologii Żywności UE)
dr inż. Małgorzata Janczar-Smuga
2012-09-25: 11:00 - 12:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 2
ilość miejsc: 100    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

Hodowla grzybów w warunkach domowych wykład , pokaz , dyskusja
mgr inż. Tomasz Podeszwa (Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-25: 11:00 - 12:30
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 103
ilość miejsc: 50    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Hobby z pianką - Browarnictwo domowe wykład
mgr inż. Tomasz Pieciuń (Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-25: 13:00
wiek uczestników: doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 102
więcej

Kawa leczy wykład
dr inż. Joanna Harasym (biotechnolog, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny UE)
2012-09-25: 13:00 - 14:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Uniwersytet Ekonomiczny, ul. Komandorska 118/120, bud. E, sala 2
ilość miejsc: 200    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

Świat od kuchni - Co kraj to obyczaj warsztat
dr inż. Karolina Łoźna, mgr inż. Marzena Styczyńska (technolog żywności, Wydział Nauk o Żywności UPW)
dr inż. Danuta Figurska-Ciura; dr inż. Ewa Piotrowska; mgr inż. Ewa Bator
2012-09-26: 09:00 - 11:00
2012-09-26: 11:00 - 13:00
2012-09-26: 13:00 - 15:00
wiek uczestników: szkoła podstawowa gimnazjum
Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności, ul. Chełmońskiego 37/41, sala 132
ilość miejsc: 15    sala przystosowana dla niepeł‚nosprawnych
!!! ZAPISY !!!
więcej

Dlaczego pieczywo razowe jest zdrowsze od słodkich bułeczek? wykład , dyskusja
dr hab. Izabela Fecka (farmaceuta, Wydział Farmaceutyczny, AM)
mgr. inż. Izabela Biskup
2012-09-26: 16:00 - 17:00
wiek uczestników: szkoła ponadgimnazjalna doroś›li
Wrocław : Akademia Medyczna, Wydział Farmaceutyczny, pl. Nankiera 1, I piętro, sala wykładowa N1
ilość miejsc: 100    sala nieprzystosowana dla niepeł‚nosprawnych
więcej

DRUKUJ drukuj

>